среда, 27 января 2016 г.

27 січня в Україні згадують жертв Голокосту


    27 січня в Україні, як і в усьому світі, згадують жертв Голокосту -масового знищення євреїв нацистами. Генеральна Асамблея ООН у 2005 році проголосила Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту дату 27 січня - день визволення концентраційного табору Освенцим.
Слово "Голокост" - грецького походження. У буквальному перекладі означає "всеспалення". Спочатку термін виник у зв'язку з геноцидом вірмен на початку XX століття, пізніше став позначати знищення євреїв у період існування нацистської Німеччини.
    "Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незлічену кількість жертв з числа представників інших меншин, завжди служитиме всім народам попередженням про небезпеки, які приховує в собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість", - сказано в резолюції Генасамблеї ООН. Україна вперше відзначила Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту на державному рівні у 2012 році відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року "Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру". За підтримки державних органів влади пройде Всеукраїнська акція пам'яті жертв Голокосту "Шість мільйонів сердець".

За матеріалами сайту "Обозреватель"

Комментариев нет:

Отправить комментарий